onsdag den 7. marts 2012

Baconbøffer med kartoffelbåde og vinter grøntsager

For ikke altid at få hakket oksekød på samme måde, så skulle det varieres lidt.
I stedet for en traditionel herregårdsbøf, bestående af hakkebøf med bacon, ærter, bearnaisesauce og pommes frites så blev det en ret inspireret af det.

Købte en masse hakket kød, som blev formet og svøbt med bacon. Dem jeg ikke skulle bruge med det samme røg i fryseren, så det er hurtigt og nemt en anden gang.

Pommes frites blev til kartoffelbåde, ikke færdigkøbte, men fra friske kartofler. Og grøntsagerne blev til en blanding med bla. løg og gulerødder lavet i ovnen.

Saucen var til gengæld i dagens anledning, og for nemhedsskyld en købesauce (rødvinssauce fra arla)
Opskrift:
500 g. hakket oksekød
4 skiver bacon
1 kg. kartofler - skåret i både.
porrer
gulerødder
olie
salt
peber
sauce
Skræl kartoflerne og skær dem i både.

Grøntsagerne renses/skrælles, og skæres i mundrette stykker.

De kommes i et ildfast fad. Olie hældes over, og grøntsagerne vendes rundt, så olien fordeles. Krydr med salt og peber


 Sættes i ovnen ved 175 g (varmluft) i 30 - 45 min til de er møre (afhængigt af størrelsen)

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Svits dem kort i olie/krydderolie på panden på de to snitflader. Lægges på bagepapir i et lag og kommes i ovnen. 175 g i 30-45 min. til de er møre.




Form 4 bøffer og vikl en skive bacon om fastgør med en tandstik (uden smag). Steges på en pande/grillpande.


Server med foretrukken sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar