søndag den 29. april 2012

Kødsauce med gnocchi

Min kæreste havde lavet en del kartoffelgnocchi i går, hvor vi stegte dem på panden i olie med krydderurter. Halvdelen var gemt til dagens middag, der bestod af kødsauce med kartoffelgnocchi.

Gnocchierne har drillet ham lidt med konsistens osv. Men her er opskriften der lykkedes denne gang:

500 g. kogte varme kartofler
100-150 g. mel
salt og peber (ca. 1 tsk salt, lidt peber og evt. andet krydderi)

Mos kartoflerne i en kartoffelmoser (ligner en stor hvidløgspresser) bland med mel og krydderier. (Lad være at bruge håndmixeren, dejen bliver umulig at arbejde med).

Rul til stænger mens de er lune, skær i stykker på en passende størrelse, og kog i saltet vand til de kommer til overfladen. Tag op. læg i et fad, kom olie over og vend, så de ikke hænger sammen. Kan gemmes i køleskabet til dagen efter.

Kødsaucen:
180 g. magert hakket oksekød
100 g. bacon i skiver
1 stort løg
1 grøn peberfrugt
1 karton purerede tomater
½ spsk. hakket oregano
1-2 tsk. salt
peber
½-1 dl. syrnet fløde.

Svits bacon i en gryde, tilsæt kødet, og steg til det deler sig. Tilsæt løg, og lad dem blive bløde. Oregano, peberfrugt og tomat tilsættes, og lad kødsaucen koge lidt. Smag til med salt og peber. Tilsæt syrnet fløde, og en passende mængde kolde gnocchi.

Lad gnocchierne blive varme i saucen.


Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar