tirsdag den 3. april 2012

Stegte auberginer

Har man været i Grækenland så har man sikkert stiftet bekendtskab med fried eggplant. Dernede får man dem ofte meget sprøde, da de har været i frituregryden.

Man kan sagtens lave sin egen version og det i en lidt mere fedtfattig udgave.
1 aubergine
1 æg
mel gerne groft
salt og peber
olie

Skær en aubergine i skiver på ca. ½-1 cm. Vend skiverne i æg, og derefter i melet, der er krydret med salt og peber.

Kom på en middelvarm pande med en del olie. (Sydpå bruger de ofte olivenolie, men jeg synes lige så godt om de mere smagsneutrale olier) Vend dem jævnligt, så de ikke bliver for mørke.

Når de er helt bløde i midten, og skorpen er sprød og gylden, så tages de af panden, og lægges på en tallerken med køkkenrulle/fedtsugende papir.


Server som her, som tilbehør til kød, eller server som en ret med fx græsk salat til. Er også gode i en burger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar