lørdag den 29. september 2012

Norske kartoffelfladbrød/norske potetlomper

Havde i Samvirke læst en artikel om nordisk brød. I den var en opskrift på Norske Potetlomper. Det er fladbrød stegt på en tør pande, og så er dejen lavet med kartofler som hovedingrediens.

Vi havde en rest kartofler tilbage der var begyndt at blive lidt bløde. Men derfor kunne de godt bruges. Så derfor blev Samvirke fundet frem og brødene lavet.

Googlede lige lidt og fandt også en norsk side, med nogle opskrifter. Jeg havde nemlig læst om en der fik klister ud af dejen, så tjekkede lidt før jeg gik i gang.

Opskriften:
ca. 6 brød.

500 g kogte kartofler uden skræl
½ tsk. salt
1½ dl mel

Kog kartoflerne i usaltet vand. Hæld vandet fra når de er møre, og fjern låget, så kartoflerne tørrer.

Mos kartoflerne med salt, og lad det køle af.


Når massen er kølet af, så æltes melet ind i kartoffelmosen.



Form en pølse af dejen, og del i 6 stykker, der rulles til kugler, og rulles til de er ca. 3-5 mm tykke. Sørg for løbende at tjekke at dejen ikke hænger fast.



Når melet er tilsat til dejen er det smartest at bruge den så hurtigt som muligt, da den ellers nemt bliver lidt for klistret.

Steg fladbrødene på en varm og tør pande til de er lysebrune med mørkere pletter. Kom på en tallerken og dæk med fx. et rent klæde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar