søndag den 11. november 2012

Mørbradgryde

Faldt over nogle meget billige ferske svinemørbrad, så en blev brugt og resten frosset i den mængde og størrelse som passer til os.

Mørbradgryde dækker jo over mange ting. Jeg har selv tidligere lavet en med chorizo, men denne blev mere klassisk.

Havde ikke fået købt cocktailpølser, så kom bacon i i stedet for. Men ud over de manglende pølser, så blev resultatet fint.

Opskriften var bl.a. inspireret af en opskrift på vikingegryde, som jeg fandt her.

Min version:
3-4 portioner
1 pudset mørbrad
½ pakke bacon i skiver (ca. 75 g)
2 mindre løg eller 1 meget stort
2 fed hvidløg
2-3 tsk. røget paprika
2-2½ dl syrnet fløde (9% creme fraiche)
2 tsk. maizena
1-1½ dl mælk eller bouillon
1 spsk. tomatkoncentrat
salt og peber

Skær mørbraden i skiver på 3-4 cm i tykkelsen. Bank dem med håndroden lidt flade, og halver skiverne.

Skær baconen i strimler.

Hak løg og hvidløg fint.

Brun mørbraden i en gryde, evt. af 2 omgange. Tag kødet op og læg det til side. Kom bacon i gryden, lad det stege ganske kort, og tilsæt så løg og hvidløg.


Når løgene er blevet klare, så tilsættes 2 tsk. røget paprika.


Kom ca. 1 dl. væde ved, (vand, mælk eller bouillon) og tilsæt den syrnede fløde, som er rørt med maizenaen (det er for at den ikke skiller så nemt).

Kom kødet tilbage i gryden, og lad retten simre til kødet er færdigt. Smag til med salt, peber, tomatkoncentrat og paprika. Er sovsen blevet for tyk, så tilsættes lidt mere væske.


Server med kogte ris, og fx en salat.


Resten har vi frosset, med lidt cocktailpølser, så er der til et nemt måltid en anden dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar