søndag den 17. februar 2013

svinekød i karry

Så blev det fredag og der skulle findes på noget at spise.

I fryseren havde jeg noget svinekød i tern. Så valget faldt på en omgang svinekød i karry. Serveret med ris.

Æble går rigtig godt i smagen med karry.

Opskriften er til 2 personer:
250 g. svinekød i tern
1 stor gulerod
1 stort løg
1 peberfrugt
1 madæble
1 fed hvidløg
1 spsk mel
1-2 spsk cheasy fraiche
ca. 4 dl. bouillon
3-4 tsk. karry
salt og peber

Drys 1-2 tsk. karry over kødet.

Svits kødet med karryen i en gryde.

Tag kødet op.

Kom evt. mere fedtstof i gryden. Tilsæt 2 tsk. karry og lad det svitse, inden løg, hvidløg og æble tilsættes. (begge dele enten revet eller hakket i en minihakker)

Kom kødet tilbage i gryden og drys med mel. Rør godt, så melet er helt opsuget. Tilsæt revet/finthakket gulerod og peberfrugt. Hæld bouillon ved til det dækker (ca. 4 dl)

Lad det simre til kødet er mørt, ca. 25-30 min. Saucen skulle nu være ret tyk i konsistensen, ellers kan den jævnes lidt mere. Smag til med salt, peber og evt. mere karry. Tilsæt cheasy fraichen for lidt syrlighed, og tjek om der skal smages mere til.

Server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar